Pelbagai hidangan lama mempunyai nama yang menarik dan kadangkala menggelikan hati walaupun rasanya seakan sama dengan kuih lain. Begitulah ketelitian orang melayu dahulu menggarapkan apa yang dilihat atau berlaku di sekeliling mereka ke dalam hidangan sehari2 sehingga lahir nama2 pelik dan tidak diduga. Jadi sape2 yang makan kuih ni mesti sentiasa berseri je muka tu.. :)
Bahan-bahan
-Lapisan bawah
* 2 pot pulut
* 1/4 santan
* Air
* Garam
(kukus @ masak macam biasa)
-Lapisan Atas
* 1 1/2 cawan tepung gandum
* 2 sudu besar tepung beras
* 2 sudu besar tepung kastard
* 3/4 cawan gula
* 1 cawan air pandan
* 2 cawan santan
* pewarna hijau
* Garam
(kisar semua hingga sebati)
Cara-cara
* padatkan pulut di dalam acuan lompang.
* tuang adunan tepung di atas pulut tadi
* kukus